top of page

Werkgroep

28/08/2023 

Deze week werden wij verblijd met op maat gezaagd hout voor 10 bosuilkasten.

Dit hout werd ons ter beschikking gesteld door Alblas Hout te Moordrecht.

Omdat er weinig natuurlijke nestlocaties meer zijn,proberen wij door middel van het ophangen van deze bosuilenkasten de bosuilpopulatie in stand te houden. Deze kasten zullen wij binnenkort op een mooie en veilige locatie ophangen en hopen zo dat deze kasten gauw bewoond zullen worden door de bosuilen. Wij willen Alblas Hout nogmaals bedanken voor het hout.

30/06/2003 De werkgroep heeft meegewerkt aan de ledenmiddag in de Leidse Hout en heeft voorlichting gegeveven over de Bosuil.

27/02/2003 De werkgroep heeft een zeer constructieve vergadering gehad met een groot aantal deelnemers die actief gaan meewerken aan de werkgroep.

30/01/2023

Ook Leo van der Valk Boomverzorging & Hoveniersbedrijf draagt ons een warm hart toe.

Deze fantastische ladder en klimtuig zal ons vast veel plezier bezorgen. Bedankt voor de bijdrage.

 

 

 

 

 

 

02/01/2023

De belangrijkste resultaten nestkaarten en ringgegevens worden direct geleverd aan SOVON, WRN en Vogeltrekstation. De eerste resultaten van 2022 worden binnenkort geplaatst.

01/01/2023 De werkgroep is van start gegaan!

17/12/2022 

Afgelopen week zijn wij aangenaam verrast met een praktische uit 3 delen bestaande ladder. De heer A. Boonstoppel heeft deze 10 meter lange ladder namens de Rotary Waddinxveen aan ons overhandigd.

Wij zullen deze ladder gebruiken voor het controleren van nesten van roofvogels en nestkasten van uilen die zich vaak op grote hoogte bevinden. Bedankt Rotary Waddinxveen!

IMG_9014 ed small.jpg
alblas hout bosuilkasten.JPG
IMG_0728 copy.jpg

Landelijk

het jaarverslag van de Ravenwerkgroep Nederland is beschikbaar:

Landelijke Roofvogeldag, 11 februari 2023

Werkgroep Roofvogels Nederland organiseert opnieuw een landelijke dag (na de vorige in oktober). De locatie is wederom: Stadsschouwburg Ogterop, Zuideinde 700, op loopafstand van Station Meppel. Iedereen is van harte welkom.

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

In de Vogelbalans zet Sovon de belangrijkste actuele ontwikkelingen op een rij. 

Home | Steenuil.nl organiseert een  Symposium Steenuil en Basiskwaliteit NatuurBasiskwaliteit Natuur: de praktijk aan de hand van de steenuilvrijdag 3 februari 2023

Nieuws

Lees het hier

_DSC7187 ed-DeNoiseAI-standard ed small.jpg
bottom of page