top of page

Doe mee met Werkgroep Roofvogels Rijnland

Kom, doe mee

Iedereen met een warm hart voor én enige kennis van roofvogels kan meedoen. Dat zijn op de eerste plaats individuele vrijwilligers, die lid zijn van een vogelwerkgroep, KNNV, IVN, ringgroep etc. of mensen met veel belangstelling en voldoende kennis van roofvogels  Deze mensen inventariseren hun eigen omgeving op de aanwezigheid van roofvogels en uilen.

Daarnaast zijn er tal van goed draaiende nestkastenwerkgroepen in de regio waarmee afgestemd / samengewerkt kan worden, bijv. voor het ringen van de pullen en/of ouders. De WRN-Rijnland maakt en onderhoudt geen nestkasten, maar kan wel eigenaren adviseren voor het maken of aanschaffen, en plaatsen van een nestkast. Of indien mogelijk een landeigenaar in contact brengen met een bestaande nestkastenwerkgroep in de nabijheid.

Daarnaast komen wij ook graag in contact met mensen die (semi)professioneel in bomen kunnen klimmen. Als je verdergaande belangstelling voor bijv. het veldwerk of het ringwerk hebt, dan bespreken we graag hiervoor de mogelijkheden. Extra handen zijn altijd welkom.

Zeer belangrijk zijn ook de landeigenaren, met nesten/horsten of nestkasten op hun terrein, die de roofvogels een warm hart toedragen.

Tenslotte zijn de mensen en organisaties die de Werkgroep Roofvogels Rijnland materieel of financieel willen ondersteunen van harte welkom.

Deelname door vrijwilligers aan de werkgroep geschiedt op vrijwillige basis en geheel op eigen risico.

Bedankt voor de inzending!

_DSC9113 ed-denoise-standard ed small.jpg
bottom of page